Jul 9, 2012

Happy Monday!

Three interesting things to share with you this Monday!

1. If you're currently feeling down, or wanting to give up on something, please, please, please watch this video.


2. This is a great short article about SLR vs iPhone cameras, as I totally feel the same.

Singkat kata, awalnya sang penulis hobi motret hanya pake kamera SLR-nya, dari tahun 2006-2010. Tapi si SLR langsung 'pensiun' ketika sang penulis mulai kenal iPhone. Secara teknis, kualitas foto-fotonya tentu langsung jatoh, tapi komposisi dan kuantitasnya meningkat jauh. Soalnya, dengan iPhone, makin gampang motret sana-sini dong ya...

Suatu hari, sang penulis beli laptop baru, dan mau masang desktop wallpaper baru juga. Dia memutuskan untuk make salah satu hasil jepretannya. Tapi sayang, semua foto favoritnya selama dua tahun terakhir adalah jepretan dari iPhone, yang secara kualitas dan ukuran sama sekali nggak layak dipake untuk desktop wallpaper. Akhir kata, sang penulis berkata...

"For me, this is a wake-up call. I’m going to try carrying the [Canon] 5D with me a lot more often, and when I’m in the house, I’m going to reach for it instead of my iPhone much more often than the current rate of “almost never”.

Because as fun as it is to share iPhone photos conveniently on Instagram, that can’t be my only photography: I also need some photos that won’t look like shit when I look back on them in the future."

Saya sendiri suatu hari bakal beli iPhone, not gonna deny that. I love how its camera will allow me to snap spontaneity and candid moments. But when I do, my SLR would never be anak tiri. Insya Allah!

3. Last but not least, it's never too early to practice, hoahaha...

The 'I-will-never-wear-a-baby-wrap' look

The name also effort, ya :D

5 comments:

  1. LOL Mister Tee.. The name also effort FTW!

    ReplyDelete
  2. Bolissa: LOL! Do'i pulang kantor gue dibedil deh nih!

    ReplyDelete
  3. HAMPIR AJA GUE KIRA SI T PAKE TINY SHIRT KETAT V-NECK ORANGE GONJES !! (dan yang blonde itu bulu dadanya - Maksa ya gue hahahaha)....

    ReplyDelete
  4. LOL mukenye T masaoloh.
    dibedil pun kayaknya setimpal ya.

    ReplyDelete
  5. Leony: Maksa! Hahaha... Ya itulah efek pake gendongan bayi, tapi telanjang dada maaak

    Emaknyashira: Teganya!! :))

    ReplyDelete